La filatura

A la filatura comença el procés industrial de tot el sector tèxtil.

Moltes grans empreses del segle passat començaven amb la filatura i seguien tots els processos, de teixit,  acabat, i comercialització dels productes confeccionats i amb marca pròpia.

 Filar  consisteix a convertir la fibra de cotó solta en fil.

filatura1

Això implica tot un munt de passos per diferents màquines :

 Obrir les paques i  barrejar les fibres, deixar-les  respirar, netejar-les, treure’n les  impureses,  eliminar les fibres massa curtes, alinear-les i posar-les en paral·lel fins a obtenir  una metxa fibrosa…

Anar pentinat aquestes metxes,  barrejant-les per obtenir més uniformitat, estirant i donant torsió en diferents passos, fins obtenir la qualitat  i gruix òptims que  desitgem, o que preteníem.

El procés és tan llarg i pot ser tan refinat com vulguem,  i les màquines són extensions de camins que porten d’un pas a l’altre, comunicant-se directament en molts casos.

En argot, els treballadors en dèiem “les contínues”

Escollir el fil òptim a fabricar, a partir de la fibra que tenim a les mans, és el primer pas per dissenyar un bon producte.

El cotó espanyol té fama de ser una fibra de llargada i finesa mitjanes, però amb molt de nervi. Això  no ens permet fabricar teixits hiperlleugers i refinats  com el cotó egipci, però ens dóna un fil també mitjà en finesa, net, resistent i utilitari: perfecte per uns bons bàsics en gènere de punt  i en teixits de pes mitjà.

 A Cotó Roig,  hem dissenyat aquests fils de la mà del filador de Ripoll i dels agricultors de Sevilla, i no cal dir que no estalviarem cap d’aquests preciosos passos de la filatura per obtenir, finalment, els millors teixits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *